Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светът осъди терористичния акт в Санкт Петербург

Путин и Тръмп се обединиха в борбата срещу тероризма

| обновено на 04.04.17 в 09:01
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН единодушно осъди варварската и подла терористична атака в Санкт Петербург и призова извършителите да бъдат изправени пред правосъдието. Американският посланик в ООН Ники Хейли увери, че Съединените щати ще застанат до Русия в борбата за победа над екстремистите, които продължават безсмислено да нараняват невинни хора.

В телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази подкрепа за руския народ, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Двамата държавни лидери са отбелязали, че тероризмът е зло, с което трябва да се борят заедно.

Според съобщението от Белия дом Тръмп е предложил пълна подкрепа в отговор на нападението и за изправяне на виновните пред съда. Двамата с Путин са на мнение, че тероризмът трябва да бъде решително и бързо победен.

Съболезнования за жертвите на атентата днес поднесе и китайският президент Си Цзинпин. В телеграма до Путин Си заявява, че китайската страна осъжда решително терористичния акт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44