Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В памет на Ангелите от Лим

Снимка: Катя Чорова

В Свищов почитат паметта на 12-те деца, загинали при катастрофата в река Лим. Трагедията стана преди 13 години на връщане от ученическа екскурзия в Дубровник. В памет на децата родителите им създадоха фондацията "Ангели от Лим" и направиха параклиса "Свети дух", където в 10 часа беше отслужена панихида.

След смъртта на нашите деца се случиха законодателни промени за ученическите екскурзии, но обществото остава длъжник – заяви Георги Манзаров, баща на загиналия Юлиан:

Да не се уповаваме само на държавата, а всеки един да помисли за детето си – как го възпитава, на какви ценности го учи. Това е най-важното нещо, което трябва да направим.

Фондация "Ангели от Лим" ежегодно организира конкурс за млади таланти, изложба на детски рисунки, математическо състезание, лекоатлетически крос и футболен турнир, посветени на 12-те загинали свищовски ученици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44