Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панихида в памет на жертвите от Санкт Петербург бе отслужена в Руската църква в София

| обновено на 04.04.17 в 13:51
Снимка: архив


Панихида в памет на жертвите от терористичния акт в Санкт Петербург бе отслужена в столичния храм „Свети Николай Чудотворец”, познат като Руската църква. На нея присъства и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров. Десетки миряни също се помолиха за мира на душите на загиналите след взрива в метрото.

Преди заупокойната молитва руският посланик Анатолий Макаров осъди тероризма:

Това е безобразен акт на вандализма и тероризма. Това не е първият терористичен акт, който се случва. Съвсем скоро имаше актове в Англия и Германия, имаше и в Америка… Единствено съвместните ни усилия в борбата с терора ще ни помогнат да спрем страшното явление от 21 век.

Макаров благодари на българите за съпричастността към Русия заради трагедията в Санкт Петербург:

Искрено съм благодарен на всички български граждани за съболезнованията, които получаваме в посолството и за цветята, които поставяте на оградата на нашето посолство. Това е много приятно и трогателно, че България е с Русия в този момент. Приемете моите големи благодарности. Сърдечно ви благодаря!

Десетки вярващи се помолиха за душите на загиналите при атентата в руското метрото. И на двете станции преди Революцията е имало храмове, и двата са взривени, споделиха миряни.

След панихидата посланик Макаров и останалите вярващи се поклониха пред мощите на свети Серафим, които са в криптата на Руската църква, и за които се вярва, че са чудотворни.

Още по темата чуйте в репортажа на Марта Младенова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44