Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на пазарджишкото село Калугерово срещу добива и производството на биодизел

Снимка: БГНЕС

Жителите на пазарджишкото село Калугерово са против добива и производството на биодизел в района. Притесненията им са, че ще бъде замърсена околната среда.

Жителите на Калугерово са категорични, че няма да допуснат изграждането на завод с такава дейност. Те се опасяват, че отпадъчните материали от производството на биодизел ще се изливат в близката река, а оттам ще се замърси и почвата.

По-голямата част от местните хора са производители на зеленчуци, а това би замърсило и продукцията им.

От Община Лесичово пък са категорични, че при производството на биодизел няма отпадъчни материали. Фирмата, която иска да изгради завод, вече е закупила терена. Новите собствениците обещават да разкрият работни места.

До края на седмицата инвеститорите ще се срещнат с жителите на Калугерово, за да обяснят подробно намеренията си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44