Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Пазарджик промени мярката за неотклонение на Ахмед Муса на домашен арест

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение задържане под стража на Ахмед Муса Ахмед, обвиняем по делото за разпространяване идеите на "Ислямска държава" и призив към джихад. Съдът реши той да бъде пуснат под домашен арест.

Прокурор Нели Попова е категорична, че няма нови обстоятелства, които да предизвикват освобождаването на Ахмед от ареста.

Ахмед Муса има силно влияние сред поддръжниците си и е напълно обосновано да продължи дейността си. Заради контактите си в чужбина може и да се укрие.

Ахмед Муса е единственият от 14-те обвинени по т.нар. "дело за джихад", който остана в ареста.

Соченият за ръководител на ислямистките настроения в Пазарджик, Пловдив, Асеновград и други части на Южна България е с убеждения, които надхвърлят рамките на нормалната отдаденост - това е заключението на психолозите.

Решението подлежи на обжалване в Пловдивския апелативен съд в седемдневен срок.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44