Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца засадиха стотици елхички в Рила

Снимка: Природен парк "Рилски манастир"

Ученици от Рила и Кочериново засадиха стотици елхички, осигурени от разсадника на Природен парк „Рилски манастир“, и се запознаха с  растенията и животните в защитената територия. Инициативата е в рамките на Седмицата на българската гора, а идеята е посадените елхички след време да бъдат използвани като живи коледни дръвчета.

Познанията и техниките при залесяването провокираха интерес и емоции у децата.

Така даваш живот на едно растение. Приятно е просто да помагаш на дърветата, защото дръвчетата поемат мръсния въздух и обработват на чист. С тези аргументи децата обясняваха включването си в инициативата.

След засаждането на елхичките чрез игрови похвати учениците се запознаха с най-интересните растения и животни в природен парк „Рилски манастир“, като получиха и много награди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44