Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават съдбата на общинската болница в Дупница на 13-ти април

Съдбата на общинската болница в Дупница, чиито задължения са вече над 1 милион и 200 хиляди лева, ще се решава на извънредно заседание на общинския съвет на 13 април, обяви кметът на града инж. Методи Чимев.

Междувременно на събрание на колектива в болницата за нов шеф е бил предложен доц. д-р Димитър Недин. Номинацията на доц. Недин, хирург, който е от Благоевград, ще бъде разгледана на предстоящото заседание на съветниците. Прогнозите са той да стане шестият, макар и временен, управител на закъсалата болница за последната една година. Пред репортери той изразил оптимизъм, че има спасение за болницата, която през март е изработила 328 хил. лева по клинични пътеки, с около 50 хиляди лева повече от предходните два месеца.

На заседанието кметът Чимев ще поиска от съветниците и общината да стане гарант, съкредитоискател, за да се осигури 1 милион лева банков кредит за болницата.  Досегашният шеф д-р Миков подаде преди дни оставката си, след като не беше подкрепен с искането за заема.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44