Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение срещу шофьора от село Слатино, причинил катастрофа с учители в Македония

Снимка: www.bcpea.org

Прокуратурата в Дупница внесе в съда обвинителния акт срещу шофьора Лазар Лазаров, който на 2 февруари миналата година причини катастрофа в Македония.

В управлявания от него автобус пътуваха 43-ма учители от Националната финансово-стопанска академия в София. 12 от тях пострадаха, като получиха различни по вид средни телесни повреди.

В хода на разследването е установено, че причина за катастрофата е превишената скорост, с която се движел управляваният от Лазаров автобус. Шофьорът, който живее в дупнишкото село Слатино, твърдеше, че ТИР в насрещната лента за движение на тесния път е причинил катастрофата, което в хода на разследването е опровергано.

Случаят е квалифициран като особено тежък и на шофьора е повдигнато обвинение за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 2 до 10 години, казаха от обвинението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44