Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция настоява за зони на сигурност в Сирия

Бинали Йълдъръм
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да подкрепят създаването на безопасни зони в Сирия. Това стана ясно след телефонния му разговор с американския вицепрезидент Майк Пенс, съобщава в. „Милиет“.

Ние очакваме създаването на безопасни зони в Сирия и сме готови да оказваме всякаква помощ по въпросите на сигурността в конфликтната страна, е заявил Йълдъръм.

Американският президент Доналд Тръмп обяви веднага след избирането си, че ще създаде зони на сигурност в Сирия, за да защити цивилните граждани от въздушни удари на армията на Башар Асад и Русия. До сега такива зони няма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44