Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В празничния ден на Цветница фермерски пазар зарадва столичани

Снимка: БГНЕС

Над 100 фермери и малки производители предлагат своите продукти на фермерския пазар, който се провежда на ул. "Оборище" в столицата. Освен хранителни продукти, посетителите могат да видят и ръчно изработени сувенири и подаръци. 

Великденският фермерски пазар предлага сезонни зеленчуци, хляб, млечни и месни продукти, билки и подправки и други видове храни от всички краища на страната. Юлия Славкова произвежда пчелен мед от пет години. Тя разкрива тайната на истинския мед: 
Трябва да кристализира, вкусът му да е мек, приятен, ароматен, да няма остър вкус. На мен лично най-много ми харесва билковият и кориандърът, но най-предпочитаният, примерно от децата, е акацията  - като най-лекичък.

Посетителите споделиха, че са впечатлени от богатото разнообразие на продукти:
От пиле мляко има.
Предпочитам сирена и кашкавали и видях много натурални продукти.
Какаото е от Еквадор и ни впечатли.
Но в крайна сметка по-скъпичко, отколкото в другите магазини.
Много добре е направено. Съжалявам, че е само един ден.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44