Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличение на приходите от местни данъци отчитат в Дупница

Снимка: БГНЕС

Общината в Дупница отчита увеличение на приходите от местни данъци. За първото тримесечие на годината в хазната са постъпили около 150 000 лева повече в сравнение с миналата година.

Увеличение в приходната част има по всички пера. Прави впечатление това, че данъкът за таксиметров превоз например е платен 100% – всички таксиметрови превозвачи, около 150-160, са си платили налога – общо са постъпили около 52 хиляди лева. С близо 300 лева са се повишили постъпленията от таксата за куче, която е 10 лева за регистриран домашен любимец. 

Община Дупница продължава да бъде и тази година сред 10-те населени места в България, където се плащат най-ниските данъци и такси в България. Някои от налозите пък са в пъти по-ниски от плащаните в други общини, като най-фрапиращи са таксите за МПС, коментират от администрацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44