Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Плевен е с нов сайт, достъпът за хора с нарушено зрение е по-добър

Плевен
Снимка: pleven.bg

Общинският съвет в Плевен е с изцяло нов сайт, който е по-достъпен и за хора с нарушено зрение. Плевенчани могат да проследяват преписките в реално време, което им спестява време. В процес е и подготовката за "безхартиени" заседания на съветниците.

Чрез сайта заседанията на постоянните комисии ще бъдат безхартиени. Още от председателя Мартин Митев:

В реално време ще бъдат качвани всички преписки, които постъпват в Общинския съвет, тоест всеки ще може ежедневно да вижда какво се случва. Първата стъпка ще бъде да премахна хартиите от заседанията на комисията. Всички от колегите имат дадени таблети и карти за връзка с интернет.

До края на годината се очаква заседанията на Общинския съвет да станат изцяло безхартиени, а съветниците и гражданите да имат пълна информация единствено по електронен път.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44