Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три коли бяха опожарени в Плевен

Снимка: Жоро Александров

Три автомобила горяха през нощта в Плевен. Напълно унищожена е едната кола, която е с габровска регистрация. Прокуратурата образува досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител.

Експертизата ще установи причината за пожара на улица "Цар Самуил", при който напълно е изгорял един автомобил. На останалите два са нанесени щети. Собственикът на изгорелия автомобил не е познат на полицията.

Говорителят на прокуратурата Рени Кирилова уточни:

Единият автомобил е изгорял напълно, а двата автомобила, които са паркирани до него, са частично изгорели. Образувано е досъдебно производство за палеж. Мисля, че едната е с габровска регистрация, а другите със софийска. Срещу неизвестен извършител се води разследването

По-рано днес полицията в София задържа двама мъже за палежите на микробуси в квартал "Обеля". По информация на "Хоризонт" единият от арестуваните е известен на полицията, излязъл е наскоро от затвора. Той е познат с прякора Сълзичката и има множество криминални регистрации. Ще се проверява дали арестуваните имат нещо общо със зачестилите в последно време случаи на опожаряване на коли в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44