Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница "Пирогов" организира кръводарителска кампания

Снимка: БГНЕС

Болница "Пирогов" организира кампания за доброволно кръводаряване. Мобилните екипи ще работят днес и утре от 10 до 14 часа в зала "Травматология", на втория етаж в основната сграда.

Има недостиг на кръводарители, нуждите от кръв се увеличават, посочва проф. Фани Мартинова – началник на Клиниката по трансфузионна хематология към "Пирогов":

От едно кръводаряване всеки кръводарител може да спаси няколко души. Цялата кръв се преработва на отделни кръвни съставки, необходимостта от кръв е изключително голяма. Годишно около един тон и половина кръв се използват при травматични, хирургични случаи, анемии от различен произход.

В кампанията ще участват служители на "Пирогов", близки и познати на пациентите, както и външни посетители, живеещи и работещи в близост до лечебното заведение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44