Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогресивно обезлюдяват малките села в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС

Малките гранични села в Кюстендилска област прогресивно се обезлюдяват. В много села хранителни продукти се доставят в определени дни и с предварителна заявка. В село Рашка Гащица и околните села са закрити 4 магазина.

Търговията се прави мобилно с предварителна заявка от живеещите там, а хляб се кара по определен график и също с предварително заявен брой. Стоките се придвижват с високопроходим автомобил УАЗ,  който е на 35 години. Пътищата до махалите са в лошо състояние, особено през зимата, което създава още трудности. Всичко поръчано се доставя - без надценка. В 4 от селата край границата с Македония засега магазините не се затварят, но те работят с намалено работно време и не всеки ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44