Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин очаква още химически атаки в Сирия. Тилърсън е категоричен, че няма да позволят това

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин посъветва Съединените щати да не превръщат в редовна своя практика нанасянето на несанкционирани военни удари в Сирия. Според Путин се готвели "още провокации" като предполагаемата химическа атака в провинция Идлиб миналата седмица.

Държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън, който пристигна за преговори в Москва, намекна, че Русия или не приема сериозно контрола върху химическите оръжия в Сирия, или не е компетентна за това. Няма да позволим това да се случи отново, заяви Тилърсън.

Съединените щати, Великобритания и Франция внесоха в Съвета за сигурност на ООН нов проект за резолюция, с която се настоява за "пълно сътрудничество в разследването" на химическата атака в Идлиб.

Миналата седмица в Съвета за сигурност бяха внесени за разглеждане три проекта за резолюция по същия въпрос, но не се стигна до гласуване. Обсъждането на документите беше прекъснато, след като на 7 април САЩ нанесоха ракетен удар по военното летище в сирийската провинция Хомс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44