Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова внесе поредна жалба срещу необоснованото решение на КЕВР да увеличи цената на парното

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова внесе поредна жалба срещу необоснованото решение на Комисията за енергийно и водно регулиране да увеличи цената на парното. Към жалбата, подадена в Административния съд на София-град, се присъединяват граждани и представители на неправителствени организации. 

Мая Манолова бе категорична, че решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 7-ми април, с което цената на топлинната енергия е увеличена средно с 23 процента, е незаконосъобразно. Нейните аргументи за нарушена процедура:
Защото и в този случай нямаше предвиденото в закона обществено обсъждане. Процедурата по повишаване на цената на парното започна още преди да е извършено увеличението на природния газ и в хода на самата процедура от топлофикационните дружества не бяха постъпили заявления с искане за това увеличение. На практика КЕВР служебно увеличи цената на парното в интерес на енергийните дружества, без те да са инициирали тази процедура. Решението е без мотиви, неаргументирано, без съответен икономически анализ. Затова не може да бъде направена проверка как е извършено ценообразуването.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44