Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик започна кампания против детската просия

Снимка: БГНЕС

В Пазарджик започна кампания под наслов "Дайте шанс на децата! Не подкрепяйте просията!". Кампанията стартира точно в дните преди Великден, когато хората са най-щедри към подадената детска ръка. Според социалните работници обаче просещите деца са жертви, често насилствено лишени от детство. Елена Бонева от Комплекса за социални услуги:

Давайки пари, ние не подкрепяме децата. Не знам дали гражданите са се запитвали тези бебета,, които са в скута на жените, дали могат да издържат 12 часа и повече без да плачат. Вероятно са упоени. Това си е престъпление спрямо детето.

На видни места социалните работници са изготвили изложби със снимки на просещи деца, които са недохранени и нещастни. Пред църквите в Пазарджик ще се раздават и флайъри, като акцентът е: "Не давайте пари на просещите деца, подайте сигнал на телефон 112, за да ги спасите".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44