Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

200 полицейски служители ще се грижат за сигурността по празниците в Плевен

Снимка: БГНЕС

В Плевенска област на 200 полицейски служители осигуряват спокойствието и обществения ред по време на Великденските празници. Проверени са 48 църкви, параклиси и храмове с оглед предотвратяване на пожари. Под наблюдение са местата, на които се очаква струпване на хора - автораги, жп гара, търговски обекти. 

По думите на директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Станислав Атанасов са направени предписания и са взети мерки, за да не се допуснат инциденти. Комисар Атанасов уточни:

В самите дни на празниците, когато очакваме  най-голямо струпване на граждани, организираме подходящо работно време на състава, който ще осъществява контрол 

Към гражданите - призоваваме ги най-вече за внимателно боравене със свещите. При струпването на много хора лесно може да се подпали нечия дреха и коса. 

Повишено внимание и към децата, които не трябва да оставяме без надзор в близост до тези свещи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44