Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатпрезидентските кампании във Франция продължават и на Великден

Снимка: архив

Седмица преди президентските избори във Франция 11-те кандидати не спират кампаниите си дори на Великден, в опит да убедят колебаещите се за кого и дали да гласуват избиратели да ги подкрепят, предаде Франс прес.

Става въпрос за рекордните около една трета от електората. В същото време социологическите сондажи сочат оспорвана битка между четирима от кандидат-президентите. Разликата в рейтингите между центриста Еманюел Макрон, националистката Марин льо Пен, консерватора Франсоа Фийон и крайнолевия Жан-Люк Меланшон е в рамките на статистическата грешка. След първия тур на 23 април само двама от тях ще могат да продължат на балотаж – на 7 май.

На митинг в Тулуза днес Меланшон осъди американските ракетни удари в Сирия и нападна Льо Пен заради скорошната й визита в Кремъл:

Длъжен ли съм да отговарям за антизападните ми приятелства в Куба и Венецуела, докато тя пие чай с Путин?, попита Меланшон, но разкритикува и останалите си опоненти:

Не сме енорията от XIX век, която на Фийон му се иска да бъдем. Не сме и Франция като торба превъзбудени бълхи, каквото предлага Макрон, искайки да превърне всеки от нас в стартъпи. Не сме и машина за омраза, както си мисли Льо Пен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44