Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновена е работата по изграждането на новия храм "Св.Успение Богородично" в Бобов дол

Снимка: БУЛФОТО

След 10 години е подновена работата по изграждането на новия храм "Св.Успение Богородично" в кв."Миньор" в Бобов дол, съобщи кметът на миньорската община Елза Величкова
Първата копка на черквата направили през 2007 год. дядо Николай, който тогава бил викариен епископ на покойния вече патриарх Максим и кметът на Бобов дол тогава Йорданка Каленичкова

Новата черква ще е до детската градина "Вела Пеева". Мястото го избрал дядо Николай. Тук имало оброчище. Поради липса на финанси и заради други неуредици и честата смяна на кметовете в Бобов дол последните 10 години строежът спрял. 
От няколко дни работници почистават около вече излетите основи, коват арматурата. Ще се разчита само на дарения - поне за грубия строеж. Кметът на Бобов дол Величкова имала наскоро среща с патриарх Неофит. Негово светейшество обещал лично да освети черквата, като я завършат, каза тя. 
Любопитното е, че бившият кмет на миньорския град Калечинкова от няколко години работи при дядо Николай в Пловдивската митрополия. Тя също е готова да помага за довършване на храма "С.Успение Богородично" в Бобов дол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44