Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп поздрави по телефона турския си колега Реджеп Ердоган за победата на референдума

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави по телефона турския си колега Реджеп Ердоган за победата му, съобщиха от президентския дворец в Анкара. Двамата са обсъдили също обстановката в Сирия и американския отговор на химическата атака от 4 април в провинция Идлиб.

В същото време американският държавен департамент призовава турското правителство да спазва основните права и свободи на всички граждани, независимо от техния вот на референдума. От Вашингтон заявиха още, че взимат под внимание безпокойствата на европейските наблюдатели и ще очакват заключителния им доклад. Според първите оценки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа допитването в неделя не е съответствало на демократичните норми. 

Информацията е на Ройтерс.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44