Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6-километрова колона от тирове има на "Дунав мост" 2

Снимка: Радио ВИДИН

Близо 6-километрова колона от тирове се е образувала в първия работен ден след великденските празници на граничния пункт "Дунав мост" 2 при Видин. За едно денонощие са преминали рекордните за пункта 925 тежкотоварни камиона.

Шофьори на тежкотоварни камиони казват, че причина за образувалата се опашка са четирите почивни дни в цяла Европа, както и засиленият трафик през пътното съоръжение.

Цяла Европа не е работила. Трафикът на турски и на камиони, които возят за Турция и за Гърция, страшно много се увеличи.

Нали въвеждат сега румънците този контрол - пълния, за регистрация, контрол и проверка. Те го обявиха отдавна, че ще има затруднения.

Казват, че работят всичките, но това не е истина.

От пресцентъра на агенция "Митници" съобщиха, че причината за опашката от ТИР-ове е интензивният трафик след четирите почивни дни.

Всички екипи на граничните работят, обясни Любомир Низамовизпълнителен директор на дружеството, което стопанисва "Дунав мост" 2.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44