Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново работи специализирано полицейско звено срещу телефонните измами

Снимка: радио ВИДИН

Специализирана група, която ще се занимава само с телефонни измами, е създадена в областната дирекция на МВР във Велико Търново. Такива формирования работят също в Русе и Плевен.

От началото на годината във Великотърновска област са извършени 16 телефонни измами. От тях са разкрити 3, посочи директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново Димитър Машов:
Намаляват телефонните измами, като ние работим до стигане на истинските извършители, а не само на мулетата. 

За три седмици в Свищов са регистрирани 6 телефонни измами. Всички жертви са пенсионери, които или хвърлят пари от терасите си, или ги оставят до кофи за смет. Засечена е и нова схема с участието на мним частен съдебен изпълнител. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44