Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите и ръководството на шуменската болница подписаха споразумение

Снимка: Радио Шумен

След два месеца преговори, синдикатите и ръководството на Шуменската болница подписаха споразумение. С 20 лева ще бъдат повишени месечните заплати на специалистите по здравни грижи и с 40 лв. на лекарите, работещи в шуменската болница. Повишението ще бъде със задна дата от първи април. Соня Върбанова от КТ "Подкрепа" заяви:

Хората получават една малка стъпчица напред, като вратата стои открехната и ще има следващи преговори.

Директорът на болницата д-р Атанас Атанасов:

Потърсихме ресурс, който да освободим и да можем да постигнем някакво, макар и минимално увеличение на началните основни трудови възнаграждения.

Ще се търсят възможности за ново повишаване на заплатите при подобряване на финансовото състояние, а това трябва да стане като се подобри качеството на обслужването на пациентите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44