Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика срещу агресията в училище в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Музика в междучасията като превенция на агресията и стреса - това се налага във Второ основно училище "Даскал Димитри" в Кюстендил, съобщи директорът Галя Томова. Звучи всякаква музика, без чалга, добави тя. Идеята дошла от учениците, а от ръководството на училището я подкрепили.Това се оказва една сполучлива мярка. Леката, приятна и забавна музика се възприема много добре от децата. Има голям ефект, защото вместо да тичат и да се гонят из коридора в междучасията, те танцуват и се забавляват. Няма случаи на агресия. Първоначално имали автоматична система, която включва уредбата с биенето на звънеца за края на учебния час. Тя, обаче се повредила и сега ученик пуска устройството на ръка.  Иначе в учебното заведение е организиран пропускателен режим, монтирани са и камери за видеонаблюдение. Музиката обаче се оказала най-удачната превантивна мярка срещу инциденти и агресия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44