Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 120 творби от отпадъчни материали участват в шестото издание на екоконкурса "Екофантазии"

Снимка: Пламен Генчев

Над 120 творби от отпадъчни материали участват в шестото издание на екоконкурса "Екофантазии" в Търговище. 

Конкурсът провокира творческото мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или материали и дава възможност за изява на повече деца и младежи, обясни Диляна Стойчева от Младежкия дом:

Тази година имаме 10 колективни участници и над 80 индивидуални участници, като творбите са над 120. Преди самото награждаване всички участници могат да минат и да разгледат изложбата, която подреждаме във фоайето на Младежки дом - Търговище. Превръща се събитието в един малък празник за всички.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44