Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не са установени нарушения в износа на оръжие от военния завод "Аркус“ в Лясковец

Прокуратурата не е установила нарушения в износа на оръжие и продукти, свързани с отбраната, във военния завод "Аркус“ в Лясковец. Държавното обвинение се самосезира след публикация във вестник "Труд“ от декември миналата година, озаглавена "Ислямистите в Сирия убиват с българско оръжие“.

За "Хоризонт“ от прокуратурата съобщиха, че търговското дружество “Аркус“ в Лясковец притежава пълния лиценз за износ, внос и трансфер на оръжия и лиценз за износ и внос на продукти, свързани с отбраната.

В публикацията на "Труд“ се твърди, че оръжието и боеприпасите, намерени в склад на бунтовниците в Алепо, са произведени от ВМЗ - Сопот, а износител е фирма "Аркус“ в Лясковец. Как българското оръжие се е озовало в сирийските бунтовници прокуратурата не е проверявала.

Изпълнителният директор на "Аркус“ Банко Банков не беше открит за коментар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44