Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На общо 38 години са осъдени тримата извършители на въоръжения грабеж в Прохода на републиката

Снимка: БГНЕС

На общо 38 години лишаване от свобода са осъдени тримата извършители на въоръжения грабеж в Прохода на републиката, станал преди 6 години. Присъдите са окончателни.

Трима българи и един гватемалец през лятото на 2011 година в района на село Въглевци нападнаха и простреляха с автомати "Калашников" великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов и му отнеха над 65 хиляди лева. 
Ивайло Василев от Габрово е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим, Бойчо Тодоров от Стара Загора ще излежи 15 години също при строг режим, а Иван Райков от Габрово е наказан с 5 години лишаване от свобода при общ режим. Присъдите са окончателни и влязоха в сила след последното разглеждане на делото от Върховен касационен съд.

Четвъртият участник във въоръжения грабеж гватемалецът Хосе Мартинез избяга от Софийския затвор и делото срещу него беше спряно.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44