Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Вестник "Труд" пише на първа страница: "Борисов сложи край на играта за кабинет. По информация на всекидневника до вторник преговарящите екипи от ГЕРБ и Обединените патриоти трябва да изчистят текстовете на коалиционното споразумение. В него липсва основното - разпределението на министерските постове, припомня изданието. Това ще стане именно във вторник на лидерска среща на двете формации, допълва "Труд".

Вестник "24 часа" извежда в заглавие: "Борисов предложил на служебния вицепремиер Деница Златева да е министър и при него. Нинова не дава. Това обяви сензационно соцлидерът и обясни, че го прави, за да няма задкулисие, посочва още всекидневникът.

Вестник "Телеграф" пише: "Питат софиянци дали искат коли в центъра". Това се очаква да бъде един от въпросите на местния референдум в столицата, който ще инициира общинският съвет в следващите месеци. Друг въпрос, по който може да бъдат питани столичани, е дали междублоковите пространства да станат част от етажната собственост. Идеята е да се набележат около 10 групи проблеми и след широко обществено обсъждане да се съставят максимум 3 въпроса, които да се включат в референдума. Това е обяснил пред "Телеграф" общинският съветник Симеон Славчев, който е сред инициаторите на допитването.

Нашите студенти в Англия ще получават кредити и догодина, въпреки Брекзита, съобщава вестник "Сега". Изданието уточнява, че правителството на Тереза Мей е взело решение вчера, в което се казва, че студентите от ЕС, които кандидатстват във Великобритания за академичната 2018-2019 година, ще продължат да се възползват от финансиране на образованието си както досега.

"Икони за 6 милиона лева годишно изчезват от България", информира вестник "Монитор". Те се изнасят в Сърбия, Русия и Гърция, където се оценяват за хиляди евро, показва справка на МВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44