Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Долна Митрополия чества 75 години

Снимка: БТА / Снимка: БТА

Открит летателен ден се провежда на летище Долна Митрополия край Плевен. Поводът е 75-ата годишнина от създаването на центъра за подготовка на военни специалисти и летци.

Преди демонстрацията на военните летци, на тържествена церемония ще бъдат връчени знаци за класни пилоти. Отличието "Най-добър курсант" от Факултет "Авиационен" получава Иван Стефанов, четвърти курс от специалност "Радио-електронно оборудване на летателния апарат". Летателната програма започва в 11.40 часа. Пилотите от състава на Учебна авиационна група "Георги Бенковски" и техните курсанти, ще изпълняват полетите със самолети L-39 и Pilatus. За зрителите на летището в Долна Митрополия ще бъдат демонстрирани техники на пилотиране в зона сложен пилотаж, полет на двойка самолети, прелитане над летището в състав на смесена група от три броя на L-39 и два броя Pilatus във формация "клин".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44