Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупничани събират подписи за осигурен достъп до градската градина за майки с колички

Дупничани започват да събират подписи с искане да бъде осигурен достъп до градската градина за майки с колички и за хора в неравностойно положение. 
До месец подписката ще бъде внесена при кмета Методи Чимев.

Градската градина е едно от най-уютните и атрактивни места в Дупница. До него се стига само по стръмни и трудни за изкачване бетовови стълби и за пешеходците. Майките трябва да носят количките на ръце, да използват задължително автомобил. Хора в неравностойно положение, ползващи специализирани средства за придвижване, изобщо нямат достъп до парка. 

Искането им е да се изгради на поне едно от трите стълбища до градската градина и достъп за и хората с физически увреждания, настоява дупничанинът Петьо Кюркчийски, инициатор за подписката в социалните мрежи.Той има клуб по парапланеризъм в града, но е съпричатен с проблемите на хората с уверждания. Още повече, че в повечето от обществените сгради в Дупница не е осигурен лесен достъп за тях до учрежденията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44