Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Муса Ахмед остава в ареста, определи Апелативният съд

Снимка: БГНЕС

Обвиненият в проповядването на радикален ислям Ахмед Муса Ахмед остава в ареста, определи Апелативният съд. Пловдивските магистрати отхвърлиха определението на пазарджишкия окръжен съд, който промени мярката му в "домашен арест".

До определението на пловдивските магистрати се стигна, след като в началото на април прокурорът Нели Попова протестира срещу  промяната на мярката за неотклонение в „домашен арест“.  Един от основните мотиви е, че Ахмед може да напусне страната и да се укрие. Ромският проповедник е в пазарджишкият следствен арест от ноември 2014-та година с обвинение, че разпространява радикални ислямистки идеи. 
Тогава бяха арестувани още 13 негови поддръжници, които  са обвиняеми по т.н. дело-джихад. Ахмед има вече две осъдителни присъди на първа инстанция, за насаждане на религиозна омраза. 
Според адвокат Елвира Панкова,  престоят на Ахмед в ареста - 2 години и половина, без присъда, е драстично нарушаване на правата на клиента й.
Определението на апелативния съд в Пловдив не подлежи на обжалване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44