Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се частните дарители на районната болница в Кюстендил

Увеличават се частните дарители на районната болница в Кюстендил. С помощта на гражданите здравното заведение засега се справя с финансовата криза и дори успява да се оборудва с нова техника.

Дарените средства са разходвани за отделението по кардиология. С тях е закупен ЕХГ холтер за около 2 хиляди лева. за диагностициране и лекуване на ритъмни и проводни нарушения на сърцето. С другите средства и със собствени пари на болницата е купен и ехокардиограф за близо 40 хиляди лева.
Районната болница в Кюстендил има увеличение на дарителите и на даренията и през 2016 г. и за тази година - за м.г. те са за около 50 хиляди лева. Въпреки това болница изпитва финансови затруднения от години, както и повечето болници в страната. 

За последните 3 години болницата в Кюстендил има 500 хиляди лева, които са над лимита, и са неразплатени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44