Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителите от Велико Търново са договорили по-висок процент за прослужено време от колегите си в страната

Учителите във Велико Търново са договорили по-висок процент за прослужено време и квалификация от колегите си в страната, отчитат от областната структура на Синдиката на българските учители. 

Сумите са с една десета от процента на година по-високи от тези на национално ниво. Учителите ще имат възможност безплатно да ползват плувен басейн. За персонала в детските градини от години Община Велико Търново поема разходите за медицински прегледи.

Проблемът е, че няма достатъчно категорични механизми за санкциониране на директорите, които се опитват да заобикалят и да не спазват някои от договорените клаузи, коментираха от Учителския синдикат във Велико Търново.

От организацията са категорични, че малките училища не бива да се закриват, а държавата трябва да се ангажира с тяхното финансиране извън правилото парите следват ученика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44