Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Шефът на Александровска болница Костадин Ангелов ще поеме здравеопазването в новото правителство.
Това научаваме от вестник "Труд". По информация на изданието до края на миналата седмица фаворит за поста е бил началникът на ВМА ген. Николай Петров, но е отпаднал заради близостта си с бившия президент Росен Плевнелиев.

Борисов с право на последно мнение кой да е министър. Обмисля се патриотите да дадат заместник-министър за всяко ведомство, съобщава вестник "24 часа". Изданието допълва, че Обединените патриоти трябва да предложат по няколко имена за всеки министерски пост, който получават в правителството "Борисов" 3. След това лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер ще има последната дума. Според изданието за министър на образованието се готви Милена Дамянова, която беше заместник-министър в първото правителство на Борисов.

В интервю за вестник "Телеграф" директорът на столичното 119 училище и бивш заместник-министър на образованието Диян Стаматов заявява, че всички бъдещи първокласници с равен брой точки ще бъдат записани в 119 училище. Той добавя, че това няма да са повече от 2-3 деца. Коментарът на Стаматов е по повод започналото миналата седмица записване на ученици в първи клас.Чакането по цяла нощ на родители Стаматов коментира така: Опашки имаше в най-централното училище – 133-то. То е срещу парламента. Хората, които искат децата им да учат в буквалния център, се презастраховат заради обстоятелството, че не живеят там, обяснява Стаматов. 

Общините бойкотират приема на бежанци. Никой не знае какво се случва с чужденците след получаването на статут и излизането им от лагерите. Това пише на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че Българската агенция за бежанците е в пълна безизходица и невъзможност да си върши работата. Според всекидневника представителите на местната власт отказват да приемат бежанци, а държавата не прави нищо, за да ги накара да спазват закона. От началото на годината по официални данни на Агенцията за бежанците е бил даден бежански статут на 349 души, а хуманитарен – на 384.

Зимните ни курорти свалиха наполовина цените за Гергьовден заради края на ски сезона. Това показва проверка на вестник "Монитор".
В първите почивни дни от месец май ще има много българи, които ще предпочетат пътуване зад граница. Очаква се хората, които ще отидат в чужбина по 1 май и Гергьовден, да са 170 хиляди. Най-голяма ще бъде групата, която ще се насочи традиционно към Гърция, допълва всекидневникът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44