Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световните лидери поздравиха Макрон за победата му на първия тур на изборите във Франция

Еманюел Макрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави центриста Еманюел Макрон за победата му на първия тур на изборите във Франция.

Добре е, че Еманюел Макрон постигна успех с позицията си за силен Европейски съюз и социална пазарна икономика. Пожелаваме му успех в следващите две седмици, написа в Туитър говорителят на канцлера.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също поздрави Макрон и му пожела успех на балотажа на 7 май.

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер призова французите да гласуват за Макрон на втория тур. Вебер благодари на отпадналия десен кандидат Франсоа Фийон и изрази надежда, че неговата Републиканска партия ще се пребори за победа на следващите парламентарни избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44