Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен с изложба започна отбелязването на 140-ата годишнина от Плевенската епопея

В Плевен с изложба започна отбелязването на 140-ата годишнина от Плевенската епопея и освобождението на града. Показани са 90 уникални фотоса, заснети от военни фотографи по време на Руско-турската война. 


На днешния ден, в който се откри изложбата, се навършват 140 години от подписването на Манифеста за обявяването на Руско-турската война (1877-1878 година), която връща България на политическата карта на Европа и свободния свят след петвековна османска власт. 
Кметът Георг Спартански каза: 
Не съм привърженик на делението на България, особено в навечерето на празници, на фили и фоби. Важното е да обединяваш, да водиш напред, а не да разделяш обществото и да го поляризираш. Това е умната политика.

На откриването присъства и бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски, който отбеляза, че най-важното за развитието на България сега е:
Председателството 2018-а година, а пък лично за мен е културата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44