Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнкер дава подкрепата си за центристкия кандидат Макрон

Жан-Клод Юнкер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер дава подкрепата си за центристкия кандидат Еманюел Макрон още преди втория тур на президентските избори във Франция. Досега ръководителят на институцията винаги се е въздържал от политическа подкрепа в предизборни кампании в държавите-членки на ЕС. 

Причините за промяната в случая обясни говорителят на Юнкер – Маргаритис Схинас:
Във френската предизборна кампания за президент нямаше голям избор – или за тези, които защитават ценностите на Европа, или за онези, които искат да я разрушат. За човек като Жан-Клод Юнкер, който в продължение на 35 години защитава европейските ценности и нуждата от сътрудничество, изборът е доста очевиден. Залогът е голям, Франция е централен стълб на нашия Европейски съюз. Снощи председателят на ЕК поздрави Еманюел Макрон, защото този кандидат олицетворява ценностите, които самият Юнкер винаги е отстоявал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44