Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български евродепутати се обявиха срещу продължаването на Механизма за сътрудничество и проверка

Снимка: архив

Български евродепутати отново се обявиха срещу продължаването на мониторинговия механизъм на Европейската комисия за резултатите на България в борбата срещу корупцията.

На заседание на Комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европарламента бяха разгледани последните януарски доклади за България и Румъния. 

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев настоя от името на останалите български представители за премахване на Механизма за сътрудничество и проверка със следния аргумент:
Защото той се използва за политически цели, а именно България и Румъния се спират от влизане в Шенгенското пространство точно защото се използват докладите за такъв повод, а те не са включени в критериите.

Премахването на механизма е в компетенцията на Еврокомисията. Заключенията в януарския 10-годишен доклад бяха подкрепени с мнозинство от правителствата на държавите от ЕС, които насърчиха продължаването на наблюдението на България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44