Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

200 деца от Великотърновска област през миналата година са извършили престъпления

Снимка: архив

200 деца от Великотърновска област през миналата година са извършили престъпления. От статистиката отчитат, че в детската престъпност най-висок е делът на домовите кражби.

Всяко пето престъпление, извършено през миналата година от малолетен или непълнолетен във Великотърновско, е домова кражба. Почти същия е делът и на взломните кражби. В региона на отчет в Детска педагогическа стая са водени 445 деца. Броят им намалява със 17 на сто, а децата са отпаднали, защото са подобрили поведението си. Сред извършителите на криминогенни прояви момчетата са три пъти повече от момичетата.

В същото време 73 деца са станали жертви на престъпления. Половината от децата са пострадали от кражби.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44