Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шумен, Търговище, Велики Преслав и няколко села няма да имат вода днес

Снимка: БНР

Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов остават днес без вода. Причината е отстраняването на аварии в 7 шахти по магистралния водопровод от язовир "Тича".

Ще се работи в участъка между Велики Преслав и язовир "Тича", като ще се отстраняват и аварии в изкопи по трасето на водопровода, каза управителят на ВиК - Шумен инж. Красимир Марков:

В 3 часа започва спирането от язовир "Тича" и източване на водопровода и във видимата част на деня да сме готови. Вечерта в 21 часа трябва да започнат възстановителните работи по пълнене на вътрешната мрежа за град Шумен.

Съществува вероятност обаче при пълненето на системата да възникнат нови аварии, предупреди инж. Марков:

Някъде, където е било на границата на аварията, да се случи така, че основни водопроводи да излязат от строя и да започнем ремонти по градската мрежа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44