Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Пазарджик определи 3 години и шест месеца затвор за мъжа, който уби на пътя 70-годишен пешеходец

Окръжният съд в Пазарджик определи 3 години и шест месеца затвор за Иван Янакиев, който преди година и половина блъсна и уби на пътя 70-годишен пешеходец. 

Магистратите признаха Иван Янакиев за виновен за това, че на 18-и декември 2015-а година при управление на автомобила си с превишена скорост е нарушил правилата на движение по пътищата и е причинил смъртта на 70-годишния Никола Лазаров. В момента на инцидента Янакиев е управлявал джипа си с 84 километра в час при разрешени 50.

След удара с автомобила възрастният мъж почина на място. Това предизвика поредица от граждански протести в Пазарджик с искане за строги санкции за убийците на пътя.

Присъдата от 3 години и половина затвор подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44