Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дания ще обменя информация с Европол, но без да бъде пълноправен член на организацията

Снимка: europol.europa.eu

Дания подписа споразумение с ЕС, което й позволява да продължи сътрудничеството с полицейската агенция Европол. Дания ще има уникален статут, който ще й позволи обмен на информация, без същевременно да бъде пълноправен член на Европол, обявиха в изявление еврокомисарите Джулиън Кинг и Димитрис Аврамопулос


До прекратяването членството на Дания в Европол се стигна, след като през 2015 година датчаните гласуваха на референдум страната да не участва в европейските политики в сферата на вътрешните работи. Въпреки това местните власти потърсиха начин да продължат обмена на информация с останалите европейски разузнавателни служби, особено в борбата с тероризма и организираната престъпност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44