Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличен интерес към европейските оперативни програми в Плевен

Снимка: pleven.bg

В Плевен се увеличава интересът към европейските оперативни програми. Сключените договори за новия програмен период 2014-2020 са 175 за повече от 280 милиона лева. Най-голяма част  от финансирането е по програмата "Регионално развитие“.

Сключените договори са с 24% до момента повече в сравнение с целия предходен период 2007-2013 година. Това е доказателство, че и фирмите, и администрацията имат натрупан опит и са забелязали ефекта от реалното усилване на икономиката.

Фирми, които имат поне по един, някои от тях по два успешно изпълнени проекта в първия програмен период и сега вече в настоящия програмен период, работят по един проект и в момента даже получават информация, че получават одобрение за следващ и предстои преподписване на договор, поясни Николета Минчева от Областния информационен център в Плевен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44