Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24-часова обща стачка блокира Гърция

Синдикатите в Гърция обявиха 24-часова обща стачка, която затруднява придвижването в южната ни съседка. Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи за Гърция, да се осведомяват предварително за промените в транспортния сектор там.

По информация на Националния морски синдикат на Гърция стачката на морския транспорт ще започне в полунощ на 1-ви май и ще приключи в 24.00 часа на същия ден. Корабите ще останат на пристанищата. Предвижда се железопътният транспорт в цяла Гърция да бъде блокиран за 24 часа. Автобуси ще се движат от 9.00 до 21.00 часа, за да се даде възможност на гражданите да участват в първомайските демонстрации.

По данни на Националния статистически институт у нас през май 2016-а година българските граждани масово са избирали Гърция за своя почивка или ваканция - над 73 хиляди души. От Института за анализи и оценки в туризма очакват толкова българи да пътуват за Гърция и през майските празници тази година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44