Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 безработни от област Търговище са постъпили на работа през последните месеци

Снимка: БГНЕС

Повече от 500 регистрирани безработни от област Търговище са постъпили на работа през последните месеци. 116 от тях са със средно и висше образование, а останалите са без квалификация и са наети като общи работници в строителството и селското стопанства.

Рязкото увеличаване на броят на постъпилите на работа се дължи на активизирането на дейностите в различни сектори на икономиката, обясни Иван Топалов от бюрото па труда.

В зависимост от икономическите дейностинай-много свободни работни места са заявени от селското стопанство, строителството, преработващата промишленост, търговията, административните и спомагателните дейности, хуманното здравеопазване и социалните дейности. По програми за заетост в Търговище са заети 56 работни места, предимно по Националната програма „Асистенти на хора с увреждания“ и по схеми на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси.“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44