Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Сливен влиза в сила програма за противодействие на битовата престъпност

Снимка: община Сливен

От днес до края на октомври в община Сливен ще действа програма за противодействие на битовата престъпност и опазване имуществото на гражданите в населените места.

От началото на месец май ще бъдат назначени 15 охранители. Те ще осъществяват дейността си в три обособени центъра, чиито седалища ще бъдат в град Кермен и селата Желю войвода и Самуилово. Във всеки един от районите ще работят по петима души, каза управителят на общинската охранителна фирма Петко Чолаков:

В тъмната част на денонощието ще патрулират екипи, които ще опазват, освен имуществото на хората по селата, но също така и тяхната селскостопанска продукция.

Охранителите ще поддържат връзка с дежурните полицейски екипи и кметове на селата, чиито землища охраняват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44