Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП - Кюстендил почете паметта на композитора Георги Горанов

Домът на Георги Горанов
Снимка: Николай Ковачев
В Кюстендил група активисти на БСП и леви сиимпатизанти се поклониха пред паметната плоча в родната къща на автора на работническия химн "Дружна песен", композитора Георги Горанов. Песента е написана 1900 година.

На името на Георги Горанов има кръстена улица и детска музикална школа към едно от читалищата в града.

Химнът "Дружна песен" обаче не се пее така масово.

Защо - ще чуем от  Росен Димитров от изпълнителното бюро на общинския съвет на БСП в Кюстендил, оратор на поклонението:

Държавата няма никакъв ангажимент към този празник, освен да обозначи с червена окраска на календара "официален празник" без никакви ангажименти, но сега ги няма и предприятията, няма ги и работниците. а там, където са останали малко работници, такива трудови колективи малки, те на практика понасят ударите на все повече озверяващият капитализъм.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44