Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата е разпоредила проверка на дейността на фирма, свързана с Дупнишката популярна каса

Снимка: kmeta.bg

Окръжната прокуратура в Кюстендил е разпоредила проверка на дейността на фирма, свързана с Дупнишката популярна каса, след подадени сигнали, че обявилата фалит през юни м.г. каса продължава да извършва дейност и раздава кредити. Това съобщи за БНР говорителят на Окръжната прокуратура Мариана Сиракова

Над 200 вложители, които бяха измамени от високите лихви – до 16%, на Дупнишката популярна каса, в един момент разбират, че парите им, около 4 милиона и 200 хиляди лева, ги няма, влоговете им не се обслужват и те почти губят надежда да върнат обратно парите си. След подадени над 100 жалби започна полицейско разследване.

Шефът на касата, Георги Близнаков, е в ареста от октомври миналата година. Досъдебното производство се води под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив, след като адресът на касата за последно е в Пловдив.

Съпругата на Близнаков, Ивона, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева. Днес тя продължавала да извършва престъпна дейност. Давала кредити и пак работела като банка, без да има това право и издаден лиценз. 3 месеца е срокът, в който икономическа полиция при РПУ в Дупница трябва да приключи разпоредената проверка по сигналите срещу Ивона Близнакова, има образувана преписка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44